Αμ’ έπος Ανέργων

.

Αμ’ έπος Ανέργων

Οκτώ ενεργά διηγήματα

.

Εκδόσεις Vakxikon 2013

.

Αμ' έπος Ανέργων

Αμ’ έπος Ανέργων: Οκτώ ιστορίες που φλερτάρουν με την παράνοια, την απελπισία, το θάνατο, τη φυγή. Όλες τους αληθινές. Ή σχεδόν. Η ζωή μας ξεπερνάει καθημερινά. […]

Αυτό το βιβλίο αφιερώνεται στους νεο-άνεργους, στους νεο-άστεγους, στις καταλήψεις και τα αυτόνομα στέκια αλληλεγγύης, στα θύματα βίας, ρατσισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού και σε όλες τις ελεύθερες ψυχές του κόσμου τούτου.

Μαρία Κατσοπούλου
.
Επίμετρο
.
Σαν άνθη της φωτιάς μου φάνηκαν αυτές οι οκτώ ιστορίες. Βέβαια μερικές είναι «πεζές» -πώς να μην είναι; Αφού οι απολυμένοι είναι μια πραγματικότητα. Και έχουν φόβο. Φόβο από παντού. Eίναι φυσιολογικό αυτό, επειδή μας ψεκάζουν σοκ και φόβο. Κι ο καπιταλισμός γελάει σαν μωρό. Είναι αθάνατος κι έτσι τρέφεται. Από την μαμά ανεργίτσα κι από όλο και πιο φτηνά χέρια.Χρειάζεται να πατάμε στη γη. Αλλά και να βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο κρίσεις: η δικιά τους κι η δικιά μας. Τι συμβαίνει μ’ αυτήν; Με την δικιά μας; Μπορεί κάποιοι να μιλήσουν για μεγάλα λόγια, ενώ το τέλος πλησιάζει. Ενώ η ζωή μοιάζει με το ξεραμένο σκατό ενός σκύλου στο πεζοδρόμιο. Μα τι πάθαμε; Γέρασε η καρδιά μας; Όμως το θέμα είναι πρακτικό. Γιατί δεν έχουμε άλλη ζωή για να τη χαλαλίζουμε έτσι. Να τρέμουμε μπρος στο κεφάλαιο. Το σύστημα είμαστε εμείς.Το άγνωστο πάντα δημιουργούσε τρόμο. Μόνο που τώρα πιάσαμε πάτο. Κι ο πάτος δεν θα έχει τέλος, γιατί μας έσπασαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε. Το ηθικό. Και το όνειρο. Μην αφήσετε αυτά να μας τα πάρουν.Το παράλογο μόνο με παράλογο αντιμετωπίζεται. Όταν όλοι και όλα σου γυρνούν την πλάτη, τότε φτάνει η ώρα για τις πιο τρελές σου σκέψεις.Ναι, οι πρεζόδρομοι της πόλης υπάρχουν. Οι αναποδογυρισμένες τσέπες. Υφίστανται όμως και τα κοινόβια. Οι μη μεταλλαγμένοι σπόροι και οι εωσφόροι. Κι οι υπνόσακοι, γι’ αυτούς που ακόμα τους αντέχουν. Μη χάσουμε τη δημιουργικότητά μας, ούτε το χαμόγελό μας. Δεν είναι γραφικό: είναι θέμα πρακτικό.Τα άνθη της φωτιάς παρουσιάζονται όταν η φλόγα ανάψει για τα καλά. Σε μια πλατεία, όπως η πλατεία Συντάγματος, σε μια ψυχή που επιμένει σ’ αυτόν τον αναμμένο θάνατο που φέρνει τη ζωή: σε μια ψυχή που, παρά την ανεργία, ψάχνει τον δρόμο προς την ελευθερία.

Κωστής Γκιμοσούλης
.

Συμμετέχουν με ανέκδοτα έργα τους οι συγγραφείς: Μαρία Γιαγιάννου, Θοδωρής Καραγεωργίου, Λία Ζώτου, Μαρία Κατσοπούλου, Χρήστος Α. Μιχαήλ, Δημήτρης Ροβόλας, Μαρία Σούμπερτ, Ελένη Τζατζιμάκη, Μαρία Τσιράκου. Συμμετέχουν με ανέκδοτες φωτογραφίες τους οι: Αλέξανδρος Κατσής, Μαρία Τσιράκου, Θεοδοσία Ζαμπάκα, Στράτος Π. Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Κατσοπούλου. Επιμέλεια Υλικού: Στράτος Π.

 *

*

*

* Στη συλλογή «Αμ’ έπος Ανέργων» συμμετέχω με το διήγημα

Αγία Απογραφή,

δείγμα του οποίου μπορεί κανείς να διαβάσει στο παρακάτω link,

όπου θα βρει επίσης τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την απόκτηση του e-book.

Check out the book

.

.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s