ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ // επι-Γραφές: Το σώμα της λέξης

Cover idea 6_kentridge B

.

επι-Γραφές: Το σώμα της λέξης

Σεμινάριο για τη Γραφή και την Οπτική της Αντίληψη

.
Συντονισμός: Γεωργία Τσουδερού

Διδάσκοντες: Μαρία Γιαγιάννου, Ειρήνη Γκόνου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Διάρκεια: 16-19 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή: 70 € (50 € μειωμένο)

.

{Σελίδα στο Facebook}

.

*Λίγες θέσεις – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας*

.

Το πρόγραμμα «Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee» πραγματοποιεί στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museum Alex Mylona, πλ. Αγίων Ασωμάτων 5 στο Θησείο) το διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο με τίτλο: «επι-Γραφές: Tο σώμα της λέξης».

Ο εικαστικός-αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, η εικαστικός-ανθρωπολόγος Ειρήνη Γκόνου και η συγγραφέας-θεωρητικός τέχνης Μαρία Γιαγιάννου οργανώνουν τρία τμήματα με διαφορετικές και διαπλεκόμενες προσεγγίσεις στις θεματικές της γραφής και της γλώσσας των εικόνων. Συμπληρωματικά, προσκεκλημένοι εκπαιδευτές θα αναδείξουν την ψυχολογική (γραφολογική) και την αντιληπτική (οπτική ή μη-οπτική) διάσταση της γραφής. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους με νέες προσεγγίσεις και τεχνικές εμπειρίες πάνω στη γραφή και τις εικονιστικές εφαρμογές της.

.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Το εργαστήριο αποτελείται από τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες:

.

Η Α΄ενότητα (Το γράμμα μεταμορφώνεται: η αλφάβητος των εικόνων & οι εικόνες της αλφαβήτου) αφορά τη σημειολογική διασύνδεση γράμματος/λέξης/κειμένου με το εικονιστικό περιβάλλον το οποίο περιγράφουν ή στο οποίο εντάσσονται. Θα διερευνήσουμε τη λειτουργία Λέξης και Εικόνας καθώς αλληλοδιαμορφώνουν τη σημασία τους και συνθέτουν γοητευτικές εικαστικές αντιστοιχίες.

Η Β΄ενότητα (Η καλλιγραφία σωματοποιείται: το ιερό σώμα της γραφής) αφορά την καλλιγραφία και τη σηματοδότηση της γραφής ως μέσου μιας τελετουργίας με πρωτόγονες μυστηριακές (ιερές και ανίερες) ιδιότητες. Θα ασχοληθούμε με τα υλικά της γραφής που διαμορφώνουν μια ιδιαίτερη ανθρωπολογική και αισθητική διάσταση, σε ένα ταξίδι από το χαρτί στο ανθρώπινο δέρμα.

Η Γ΄ενότητα (Οι τέχνες συναντιούνται: το κοινό σώμα της λέξης & της εικόνας) επικεντρώνεται στο τελικό «ολικό» αντικείμενο που μπορεί να παράξει η συνάντηση Λέξης και Εικόνας και στην επικοινωνιακή του διάσταση. Θα κλείσουμε με τη δημιουργική άσκηση/συζήτηση των συμμετεχόντων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.

.
*Οι θέσεις είναι λίγες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας*

.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις ώρες των μαθημάτων και την οικονομική συμμετοχή, σάς προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

.

info@labirintoculturacivilta.org
(Yπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Κωτσαρά)


giorgia@labirintoculturacivilta.org
(Συντονίστρια: Γεωργία Τσουδερού)

the three musketeers of labirinto

.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου:

.

Τετάρτη 16 Μαρτίου

Το γράμμα μεταμορφώνεται:

η αλφάβητος των εικόνων & οι εικόνες της αλφαβήτου

16:30 – 18:30: Ειρήνη Γκόνου & Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

19:00 – 21:00: Μαρία Γιαγιάννου (Εικαστικά)

.

Πέμπτη 17 Μαρτίου

Η καλλιγραφία σωματοποιείται:

το ιερό σώμα της γραφής

16:30 – 18:30: Ειρήνη Γκόνου & Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

19:00 – 21:00: Μαρία Γιαγιάννου (Κινηματογράφος)

.

Παρασκευή 18 Μαρτίου

Οι τέχνες συναντιούνται:

το κοινό σώμα της λέξης & της εικόνας 

16:30 – 18:30: Μαρία Γιαγιάννου (Λογοτεχνία)

18:45 – 19:50: Ειρήνη Γκόνου & Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

20:00 – 21:30: Ειρήνη Γκόνου & Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

.

Σάββατο 19 Μαρτίου

 Οι λέξεις σημαίνουν:

το ανάγλυφο κείμενο & η πολλαπλή προσωπικότητα της γραφής

12:00 – 12:30: Αιμιλία Πυλαρινού (ΚΕΑΤ)

12:45 – 13:45: Αλεξάνδρα Σιγάλα (Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας)

14:00 – 15:00: Στρογγυλό τραπέζι – Συμπεράσματα

.

Οικονομική συμμετοχή:

Τα δίδακτρα για το τετραήμερο: 70 € (50 € μειωμένο)

* Σημείωση: Η δήλωση συμμετοχής ισχύει μόνο με την κατάθεση ολόκληρου του ποσού (70 ευρώ το κανονικό / 50 ευρώ το μειωμένο) στον Τραπεζικό Λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR34 0172 2020 0052 0205 1450 302. Συμπληρωματικά, παρακαλούμε δηλώστε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και το όνομα Labirinto για την πληρωμή. Το ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 15/3/2016.

kosuth-represented-high-res1

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Μικρο-εργαστήρια Πολιτισμού «Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee”

επι-Γραφές: Τo σώμα της λέξης 

Διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο

για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη

.

Συντονίστρια: Γεωργία Τσουδερού

Εκπαιδευτές: Μαρία Γιαγιάννου, Ειρήνη Γκόνου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης

Διάρκεια: 16 – 19 Μαρτίου 2016

Χώρος: Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Συμμετοχή: 70€ (50€ μειωμένο)

 

Το διαπολιτισμικό πρόγραμμα «Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee» παρουσιάζει το εργαστήριο «επί-Γραφές: Tο σώμα της λέξης», ένα διατμηματικό, διαδραστικό και διαπολιτισμικό εργαστήριο για τη γραφή και την οπτική της αντίληψη. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 19 Μαρτίου 2016 στους χώρους του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Θησείο. Το project ανήκει στις προτεινόμενες δράσεις με τον γενικότερο τίτλο «Μικρο-εργαστήρια Πολιτισμού» του διαπολιτισμικού προγράμματος «Labirinto: Culture e Civiltà Mediterranee» με νομική έδρα στην Ιταλία. Επιθυμούμε η δράση αυτή να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια σε όλη την Ευρώπη ξεκινώντας με συμμετοχές από την Ιταλία και να εμπλουτιστεί με θεματικές προσεγγίσεις ώστε να αποτελέσει ένα πραγματικό δια-πολιτισμικό φυτώριο. Πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός ως σύνολο στοχευμένων δράσεων που συγκεράζουν τον δημόσιο και τον ερευνητικό χαρακτήρα αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική και παιδευτική πρόκληση για το μέλλον της Ευρώπης.

Το  προτεινόμενο εργαστήριο αφορά μια 4ήμερη δράση με θέμα τη γλώσσα και το αντιληπτικό προїόν της, τη γραφή. Ο τίτλος επι-Γραφές: Το σώμα της λέξης υποδεικνύει τη διπλή μορφή της γλώσσας, αφενός ως αντικειμένου και αφετέρου ως νοητικής καταγραφής της σκέψης. Το εργαστήριο υιοθετεί τη διεπιστημονική προσέγγιση της αισθητικής, της ανθρωπολογικής μελέτης, της φιλοσοφικής επισκόπησης και της συστημικής (εμπειρικής) εφαρμογής γλωσσικών συστημάτων και αισθητηριακών κωδίκων με επικοινωνιακό περιεχόμενο. Η γραφή αποτελεί την αντιληπτική απεικόνιση της γλώσσας με τέτοιο τρόπο ώστε συμπυκνώνει στη μορφή της το νοητικό, το μεταφυσικό και το αισθητηριακό υλικό της γλωσσικής επικοινωνίας. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διατύπωση της πολυστρωματικότητας της γλώσσας ως επικοινωνιακού και γνωσιακού εργαλείου καθώς και ο πειραματισμός πάνω στις δυνατότητες της. Η διεπιστημονική, διαδραστική και διαπολιτισμική προσέγγιση του εργαστηρίου αποτελούν τους άξονες όπου θα βασιστεί η πραγμάτωση και η εξέλιξη του εργαστηρίου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το εργαστήριο αποτελείται από τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες: η Α΄ενότητα (Το γράμμα μεταμορφώνεται: η αλφάβητος των εικόνων & οι εικόνες της αλφαβήτου) αφορά τη σημειολογική διασύνδεση γράμματος/λέξης/κειμένου με το εικονιστικό περιβάλλον το οποίο περιγράφουν ή στο οποίο εντάσσονται. Πρόκειται για ένα είδος νοητικού αλφάβητου όπου σε κάθε μονάδα του, από την πιο απλή έως την πιο σύνθετη, αντιστοιχεί με τρόπο κυριολεκτικό ή μεταφορικό μια εικονιστική αναπαράσταση. Η Β΄ενότητα (Η καλλιγραφία σωματοποιείται: το ιερό σώμα της γραφής) αφορά την καλλιγραφία και τη σηματοδότηση της γραφής ως μέσου μιας τελετουργίας με πρωτόγονες μυστηριακές (ιερές και ανίερες) ιδιότητες. Επιπλέον, η πρώτη ενότητα ασχολείται με το περιεχόμενο της γραφής συνθέτοντας ένα γοητευτικό εικαστικό σύνολο ενώ η δεύτερη ενότητα ασχολείται με τα υλικά της γραφής διαμορφώνοντας μια ιδιαίτερη ανθρωπολογική και αισθητική διάσταση. Η Γ΄ενότητα (Οι τέχνες συναντιούνται: το κοινό σώμα της λέξης & της εικόνας) επικεντρώνεται στο τελικό «ολικό» αντικείμενο που μπορεί να παράξει η συνάντηση της λέξης και της εικόνας και στην επικοινωνιακή του διάσταση.

Συνεργάζονται –με αλφαβητική σειρά– οι: Μαρία Γιαγιάννου, συγγραφέας-θεωρητικός τέχνης, Ειρήνη Γκόνου, εικαστικός-ανθρωπολόγος και Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, αρχιτέκτονας-εικαστικός, οι οποίοι θα επιχειρήσουν μέσω συμπληρωματικών προσεγγίσεων να πραγματευτούν την αισθητική και την εννοιολογική σημασία της γραφής. Οι δύο θεματικές ενότητες θα ολοκληρωθούν τις δύο πρώτες μέρες του εργαστηρίου ενώ την τρίτη μέρα προβλέπεται και μια δημιουργική άσκηση/συζήτηση των εκπαιδευόμενων υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών (feedback). Τέλος, την τέταρτη μέρα οι εκπαιδευτές της Ελληνικής Γραφολογικής Εταιρίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης  Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) θα παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες τους ερμηνευτικούς και τους αισθητηριακούς κώδικες της προσέγγισης τους στην γραφή. Το τετραήμερο θα ολοκληρωθεί με το στρογγυλό τραπέζι των εκπαιδευτών όπου θα θέσουν ερωτήσεις στους συνομιλητές τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατμηματικής σύγκρισης για την εξέλιξη της δημιουργικής ενασχόλησης.

Το εργαστήριο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει και κυρίως σε φοιτητές και ενήλικες με σχετικά γνωσιακά, αισθητικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Η ενημέρωση και η προώθηση του εργαστηρίου γίνεται μέσω προσωπικών επαφών, mailing lists, social media, έντυπης διαφήμισης και Δελτίων Τύπου σε ψηφιακά έντυπα πολιτισμικής πληροφόρησης. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παραδίδεται βεβαίωση συμμετοχής στους εκπαιδευόμενους.

*

Μαρία Γιαγιάννου:

Το Σώμα της Λέξης στα Εικαστικά, τη Λογοτεχνία & τον Κινηματογράφο 

H Μαρία Γιαγιάννου, συγγραφέας και θεωρητικός τέχνης, θα ερευνήσει τη διάδραση μεταξύ των τεχνών και το πλέγμα των σχέσεων που ενώνει τις Εικαστικές τέχνες, τον Κινηματογράφο και τη Λογοτεχνία, με πυρήνα την εικονιστική δύναμη της ζωγραφισμένης, της τυπωμένης και της χειρόγραφης λέξης. Στην πρώτη ενότητα του μαθήματός της θα ασχοληθεί με τη χρήση της γραφής στο εικαστικό έργο, εξετάζοντας πολυάριθμα παραδείγματα από την εγχώρια και διεθνή εικαστική σκηνή ώστε να περικυκλώσει το ερώτημα «πώς και γιατί ο καλλιτέχνης δίνει μορφή στη λέξη;». Στη δεύτερη ενότητα θα εστιάσει στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα ως το κείμενο που μας συνιστά και, σε συνομιλία με την ταινία «Pillow Book» του Πήτερ Γκρήναγουεϊ, θα εξετάσει τις υπαρξιακές και αισθητικές προεκτάσεις του σώματος που μεταμορφώνεται σε κείμενο. Στην τρίτη ενότητα θα εξετάσει την περίπτωση ενός σπάνιου λογοτεχνικού κατορθώματος, του «γλυπτού» βιβλίου «Tree of Codes» του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ (2010) και άλλων σύγχρονων πολυμορφικών βιβλίων, με στόχο να διερευνηθεί πώς το μεταμοντέρνο έργο τέχνης μπορεί να είναι ένα ολικό έργο τέχνης, όπου συνδυάζονται διαφορετικές τέχνες και ιδίως η γραφή με την εικόνα, απηχώντας τις υπαρξιακές και αισθητικές ανησυχίες της εποχής μας.

Η Μαρία Γιαγιάννου (1978) σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ (ΕΜΜΕ), Πολιτιστική Διαχείριση (Πάντειο) και Φιλοσοφία της Τέχνης (ΑΣΚΤ). Εργάζεται ως αρθρογράφος για θέματα τέχνης και πολιτισμού, ως επιμελήτρια εκθέσεων και ως κειμενογράφος διαφήμισης. Έχει εκδώσει τα βιβλία: Ο Ταξιδιώτης του Άλλοτε (Πεζοποιήματα, Κάκτος 2006), Μελανίππη (Μυθιστόρημα, Σμίλη 2012), Εκτός Εαυτού (Θέατρο, Σμίλη 2013), Μεταμοντέρνος Έρως (Δοκίμια, Γαβριηλίδης 2014), Μπαλαντέρ – μια ερωτική εξτραβαγκάντσα (Νουβέλα, Μελάνι 2015). Στη σκηνή έχουν ανέβει τα θεατρικά της έργα: Εκτός Εαυτού (2013-14: σκην. Γ. Γιανναράκος,  Θέατρο Νέου Κόσμου/ Camp/ Νομισματικό Μουσείο & 2010: σκην. Κ. Αρβανιτάκης, Θέατρο Συν Κάτι), Μιούζικαλ Τσέπης (2009-10: σκην. Μ. Μητρούσης, 41 Street), Κάλλας: Εκποίηση (απόσπασμα από μεγαλύτερο συλλογικό έργο, παράσταση Woman, 2014: σκην. Κ. Αρβανιτάκης, Θέατρο Τέχνης). Θεωρητικά της κείμενα πάνω στη δουλειά εικαστικών καλλιτεχνών δημοσιεύονται σε καταλόγους εκθέσεων ως εισαγωγικά. Την άνοιξη του 2016 θα εκδοθεί το Μεταμοντέρνο Σώμα (Γαβριηλίδης), συλλογή τεσσάρων εκτενών δοκιμίων όπου συμμετέχει, ενώ θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση με το ίδιο θέμα υπό την επιμέλειά της.

https://mariayiayiannou.wordpress.com/

 *

Ειρήνη Γκόνου:

Γραφές της Μεσογείου

Από τη Φοινίκη στην Ετρουρία, το ταξίδι και η μαγική γραφή

Στις ακτές της Φοινίκης γεννήθηκε και «μορφώθηκε» η γραφή των εμπόρων της πορφύρας, που ταξίδεψε και άφησε τα ίχνη της σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου. Στη διάρκεια της πορείας της, τα σχήματά της εναρμονίστηκαν με το ηχόχρωμα των γλωσσών που συνάντησε. Άλλαξε το όνομά της και πήρε το όνομα του τόπου εγκατάστασής της – στην Ιωνία ονομάστηκε Ιωνική και όταν πέρασε στην Ιταλική χερσόνησο κι εγκαταστάθηκε στην Ετρουρία, Ετρουσκική. Οριστικοποιήθηκε σε Λατινική όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν το χώρο, ένα σχήμα που παραμένει ενεργό και αναλλοίωτο έως σήμερα. Τρεις κοινωνίες, τρία αλφάβητα – το Φοινικικό, το Ιωνικό, το Ετρουσκικό – τρεις σταθμοί σχηματικής μετάλλαξης στο σώμα του γράμματος θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη και θα ενεργοποιήσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ένα σύγχρονο εικαστικό αποτέλεσμα, εξερευνώντας παράλληλα την προστατευτική διάσταση της γραφής στις αρχαϊκές κοινωνίες. Γιατί η γραφή, εκτός από σύστημα σημείων-συμβόλων για την καθημερινή επικοινωνία, έχει ανέκαθεν υπάρξει, μέσω του ιδιαίτερου μηνύματος που μεταφέρει, θεραπευτική, προστατευτική, μαγική.

Η Ειρήνη Γκόνου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε γλυπτική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στην École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Η γραφή ως εικόνα, σύμβολο και φυλαχτό είναι ο τόπος αναφοράς των πρόσφατων εικαστικών της αναζητήσεων στην Ανθρωπολογία της Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει είκοσι επτά ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές συναντήσεις τέχνης, σεμινάρια και εργαστήρια σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, ΗΠΑ, Νορβηγία, Τουρκία και Κύπρο, όπου η καλλιτέχνις προβάλλει μέσα από το έργο της τις προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της γραφής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και διδάσκει παράλληλα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη τις “Γραφές της Μεσογείου”.

http://irinigonou.gr/

 *

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης:

Αλφάβητος: Η εικόνα του γράμματος

Η σειρά των έργων του καλλιτέχνη με θέμα την αλφάβητο αποτελείται από εικοσιτέσσερα σχέδια, ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, όπου κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε μια λέξη. Η «εικόνα του γράμματος» τελικά προκύπτει σαν κολάζ. Κεφάλια ζώων ξεπροβάλλουν μέσα από ανθρώπινα ρούχα ή ακόμα και παπούτσια. Σχεδιασμένα με μαρκαδόρο πάνω σε ημιδιαφανές χαρτί επιχειρούν κάτι ευρύτερο από την εικονογράφηση των λέξεων. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, με αφορμή αυτή την εικαστική Αλφάβητο, σκοπεύουμε να διερευνήσουμε τα όρια του κάθε γράμματος. Μέσα από μια διαδικασία ελεύθερων συνειρμών, το γράμμα θα μας οδηγήσει σε λέξεις, οι λέξεις θα μας φέρουν στο νου εικόνες και μέσα από αυτή τη διαδικασία, με το υλικό που θα έχει προκύψει, θα δημιουργηθούν νέες συνθέσεις, νέες μορφές, υβρίδια προσαρμοσμένα και εμπνευσμένα στην προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντα. Γιατί τελικά το ερώτημα είναι ένα: ποιος είμαι πραγματικά;

Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης (1972) γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Architectural design στη “The Bartlett” του Πανεπιστημίου U.C.L. στο Λονδίνο. Το 2015 παρουσίασε την ενότητα “Αλφάβητος: Η Εικόνα των Γραμμάτων” στο Κέντρο Σύγχρονης Tέχνης Θεσσαλονίκης σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Η πιο πρόσφατη ατομική του έκθεση με τίτλο “Κανένας: σε αναζήτηση ταυτότητας” έγινε τον Ιούνιο στη γκαλερί Σκουφά. Συμμετείχε στα Rooms 2014 που διοργανώνει η γκαλερί Καππάτος στο Ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην Αθήνα. Η “Αλφάβητός” του, αποτέλεσε τη βάση για το ομότιτλο εκπαιδευτικό πρότζεκτ που πραγματοποιήθηκε με την Αντιγόνη Γύρα στον Κινητήρα. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, στο Αμερικανικό Κολεγίο Αθηνών (ACG), στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στο Μουσείο των Ονείρων του Φρόιντ στην Αγία Πετρούπολη, στο Μουσείο του Λευκάδιου Χερν στη Ματσούε της Ιαπωνίας.

www.alexmaganiotis.com

Πρόγραμμα*:

Τετάρτη 16/3: 16:30 – 21:00

Πέμπτη 17/3: 16:30 – 21:00

Παρασκευή 18/3: 16:30 – 21:30

Σάββατο 19/3: 12:00 – 15:00

«Labirinto: Culture e Civilta’ Mediterranee»

www.labirintoculturacivilta.org

info@labirintoculturacivilta.org

  

Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο link  https://www.dropbox.com/sh/wh9m5njn3fo2so3/AADg05sDWq3rTlUTtgD1GIqna?dl=0

   

Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

http://mouseioalexmylona.blogspot.com/

Πλ. Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο

10554 Αθήνα

T: 210 3215717, F: 210 3215712

***

Δηλώστε συμμετοχή

για να ψηλαφίσουμε μαζί 

το σώμα της λέξης.

Η ταινία Pillow Book θα αποτελέσει μία από τις αναφορές στο μάθημα της Μ.

Advertisements

One thought on “ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ // επι-Γραφές: Το σώμα της λέξης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s